Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Algemeen / RX-8 Links / Forum: rx8club.com
- By Leo (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 23-05-2004 17:45 Edited 23-05-2004 21:45
Voor de diehard RX-8 fan natuurlijk overbodig want allang bekend, maar voor de beginnende fan toch nuttig:

Het belangrijkste (want veruit het grootste) ontmoetingspunt voor RX-8 liefhebbers is http://www.rx8club.com.

Hier vind je duizenden andere RX-8 liefhebbers en een zee aan informatie (en desinformatie...). Erg leuk en interessant.

Maar:
- hoofdzakelijk engelstalig
- erg georienteerd op de Verenigde Staten (veelal maakt dat niet uit, andere keren liggen de zaken hier toch anders).
- vaak slecht of niet gemodereerd (eindeloze threads).
- een ietwat fantasieloze uitbater, de uitgever van het blad voor de rotaryliefhebber RXTUNER (althans dat zeggen ze zelf), die goed verdient aan de reclamebanners van vooralsnog Amerikaanse handelaren, maar verder eigenlijk niet geinteresseerd lijkt om wat werk te maken van de site. Ik had zelf liever zo'n grote site gezien van en door de RX-8 liefhebbers zelf. Maar ja, ik kom uit de open-source software wereld, waar dat soort dingen veel gebruikelijker is, en ook makkelijker te realiseren omdat daar nu eenmaal de mensen zitten die verstand hebben van computers en internet.
- door de zee aan informatie, en de manier waarop die (niet) georganiseerd is erg onoverzichtelijk. Dat is overigens een eigenschap van veel forums die flink uit hun jasje groeien.
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 25-05-2004 20:30 Edited 25-05-2004 21:34
Dat Amerikaanse forum heeft misschien zo zijn nadelen, maar het is toevallig wel dé plaats waar ik de eerste RX-8 eigenaar van Nederland heb ontmoet. En het moet gezegd worden, zonder zijn enthousiasme was ik er nooit toe gekomen om een ander aan te zetten tot het opzetten van een nederlandstalig forum! Daarnaast was het dé plaats om alles te leren over de 8 en de tijd te doden tot ik mijn eigen auto eindelijk kreeg.

En je kunt natuurlijk een beetje volgen wat er in de rest van Europa gebeurt. Zo las ik b.v. dat de franstaligen inmiddels ook een eigen forum hebben, er een Spanjaard verschenen is op een Zwitserse meeting, etc.
Hidden post (unapproved)
Hidden post (unapproved)
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 18-06-2004 18:55
Is inderdaad heel mooi, heb ook meteen zin om even een stukje te rijden! (Maar dat heb ik eigenlijk altijd wel :) )
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 15-09-2004 08:22
Het Amerikaanse forum is al enige tijd geleden gewijzigd. Nieuwe software is niet altijd prettiger in mijn beleving, maar goed, ieder zijn mening en het is waarschijnlijk gewoon een kwestie van wennen.

Tot mijn verrassing zag ik vanmorgen dat ze van onze thread "The first RX-8 in The Netherlands" een sticky hebben gemaakt. We staan (voorlopig) permanent bovenaan in de europese sectie. Hieperdepiep, HOERA!
- By MattFast (SuperForumposter) [nl] Date 21-09-2004 18:20
Ik volgde het in het begin wel. Netals het Mazda3 en Mazda6 Forum (zeker in het begin erg leuk; om steeds meer foto's en info te vinden). Maar wordt wel érg gedomineerd door de Amerikanen. Ik reageer op de Mazda3 en Mazda6-forum eigenlijk vooral op discussies over andere auto's en andere Mazda's. Want daar hebben ze erg weinig kaas van gegeten

Maar RX-8 Forum volg ik helemaal niet meer. Ik vind dat forum nogal rommelig
Up Topic Algemeen / RX-8 Links / Forum: rx8club.com

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill