Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Techniek en prestaties / Electronica/audio/video / Externe audio-aansluiting op de stereo
- By Leo (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 23-05-2004 17:03 Edited 23-05-2004 21:42
Men was in Hiroshima zo druk met het zoeken naar nog een voorwerp in of op de auto dat men rotorvormig zou kunnen maken dat ze enkele voor de hand liggende andere zaken over het hoofd hebben gezien. Een daarvan is de mogelijkheid om een externe geluidsbron aan te sluiten op je stereo. De halve wereld loopt al jaren rond met draagbare mp3-spelers, maar om die nou aan sluiten in je auto, dat is wel een heel bizar idee! Misschien hebben ze er wel aan gedacht, maar er bij het zien van de prijs van rotorvormige aansluitpluggen van afgezien.

Gevolg: honderden RX-8 eigenaren die smachten naar een oplossing om toch de geliefde Ipod in de auto mee te kunnen nemen (en aan te sluiten). Op het reusachtige amerikaanse rx8club.com forum is er al eindeloos over gepraat en nagedacht. Er zijn diverse oplossingen, die vooralsnog eigenlijk allemaal niet echt prettig zijn.

- de inbouw cassettespeler kopen en een cassetteadapter gebruiken. -> duur, nasty (zijn we eindelijk van die dingen af, moeten we weer zo'n kreng kopen), slechte geluidskwaliteit.

- fm-zender adapter kopen, je ontvangt dan het geluid van je speler via de fm-radio -> slechte kwaliteit, illegaal (je mag niet zenden in de fm-band).

- solderen in de bestaande circuits. -> echt goede plek nog niet gevonden, kans op het opblazen van je stereo, ennuh: "dag garantie!"

- de inbouwcassettespeler kopen en daaraan solderen (de cassette-hack). -> werkt, maar: duur en nasty, je houdt wel je garantie heel. Gebruikt een eindeloos leeg bandje.

- begin dit jaar is een RX-8 eigenaar begonnen met het ontwerpen en serieklaar maken van een aux-in adapter. Naast een gewone aux-in lijk je ook nog wat bedieningsmogelijkheden te krijgen. Aan de ene kant moeten we blij zijn met de  bewuste persoon, alias OVERLOAD, anderzijds monopoliseert hij al een maand of vijf het rx8club.com forum met zijn potentiele fraaie oplossing terwijl het allemaal bar langzaam lijkt te gaan. Er is ook geen zicht op een datum waarop het leverbaar zou kunnen zijn. Intussen wordt er veel gewacht en wordt er aan alternatieve oplossingen eigenlijk niet meer gewerkt, zo lijkt het.
 
Positief is dat dezelfde stereo-installatie gebruikt wordt in de Mazda 6, en dat vergroot het marktpotentieel (en dus de kans dat er uberhaupt iets verschijnt) aanzienlijk!

Zelf heb ik wel eens een externe audio aansluiting aan een Blaupunkt autoradio gesoldeerd, dat ging overigens prima.
- By GirlyRX8 (Powerposter) [be] Date 10-06-2004 17:46
Ik denk niet dat ze iets vergeten zijn, integendeel, ze hebben aan alles gedacht en niet in het minst aan hun eigen portemonnee. Ik heb hier de accessoire prijslijst bij me, en de module MP3 CD kost u 379.29 EUR exclusief BTW en wil je een bijhorend afdekplaatje kost dit 31.22 EUR. Ook verkrijgbaar: module cassette, module cd, module cd-wisselaar (standaard) en module Mini-Disc.
- By Tertou (Powerposter) [be] Date 10-06-2004 21:45
Ik zou wel de mini-disc speler kopen, maar ik heb zijn prijs nog niet gevonden...
Dat mini-disc formaat is zo praktijk :D
- By Leo (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 11-06-2004 18:38
Dat van hun portemonnee was me ook al opgevallen. Het schuim komt me nog op de mond als ik denk aan die 440 euro die ze durven vragen voor die 4 aluminium druppeltjes op de ventilatieroosters aan de zijkant.
Als ze echter een externe aansluiting als optie hadden aangeboden hadden ze echter ook veel geld kunnen verdienen. Mensen kopen de cassette deck extensie uitsluitend om er een externe aansluiting op te kunnen maken, en die is ook al niet goedkoop. Ik weet zeker dat een kant en klare aux-in voor nog meer geld grif verkocht had kunnen worden. IPod eigenaren kopen zich vaak sowieso al arm aan dure toevoegsels, en hebben hun rechterbeen er voor over om hun speeltje ook in de auto te kunnen gebruiken.
- By GirlyRX8 (Powerposter) [be] Date 11-06-2004 20:56
De mini-disc kost volgens mijn prijslijstje 398.99 EUR excl. btw en 85.43 EUR excl. voor het afdekplaatje. Wat ik nog gortiger vind is de 249.74 EUR die ze vragen voor een luchtuitlaatsierstuk en 213.90 EUR voor afwerking uitlaatsierstuk (waar de uitlaat zit wordt een chromen plaatje bevestigd) en dan te bedenken dat de 8 2 uitlaten heeft! De sportspiegels waren ook niet mis van prijs 388.76 EUR (ik denk zelfs per stuk) zonder spuitwerk.
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 11-06-2004 23:56 Edited 11-06-2004 23:57
GirlyRX8 wrote:
>  De sportspiegels waren ook niet mis van prijs 388.76 EUR (ik denk zelfs per stuk) zonder spuitwerk.

Ja, dat is inderdaad per stuk, maar inclusief montage hoor!:) Het is natuurlijk belachelijk om dit soort prijzen per stuk te vermelden. Ooit een auto met aan de ene kant een sportsspiegel gezien en aan de andere kant de standaard? Hetzelfde geldt voor de uitlaatsierstukken. Maar door de prijs per stuk te melden is het bewustwordingsproces van de hoge prijs wat lager.
- By Patrick (Deelnemer) [be] Date 17-06-2004 15:25
Ja mensen,

Ik vind heel wat items uit de lijst ongeloofelijk "overprijsd".  Ik denk dat er weldra in europa (misschien vanuit Duitsland) een alternatief aanbod te verwachten is aan wellicht realistischer prijzen.  Dus nog even wachten.

Een externe aansluiting moet wellicht kunnen; moest ik het type BOSE installatie kunnen achterhalen (hopelijk geen OEM) dan kunnen we wellicht op het spoor komen van extra mogelijkheden achteraan het systeem (IN/OUT)?

groetjes,
Patrick
- By CoolDragon (Powerposter) [nl] Date 17-06-2004 18:08
Laat ik nou net een fervent liefhebber zijn van caraudio ;)

vaak maken de autofabrikanten deze zgn modulaire radio units om de consument wijs te maken dat er geen andere mogelijkheden zijn tbv het uitbreiden/veranderen van de originele apparatuur dan behalve die met het door het merk zelf geleverde units. Vaak gaat dit gepaard met zeer hoge prijzen en in 99% van de gevallen een slechtere kwaliteit dan wat je bij de car hifi specialist kan krijgen. Nu heb ik het dan niet over de standaard headunits van sony/kenwood/pioneer etc, maar de beter merken zoals becker/nakamichi/alpine en qua speakers Dynaudio/cd technologies/Focal/Micro precision. Ik heb het geluid van de bose installatie gehoord(dezelfde zit in de mazda 6 2.3 active) en het is zeker niet slecht voor een fabrieks af installatie, maar als je het vergelijkt met een SQ(sound quality) install die achteraf is ingebouwd, kan je het er echt niet mee vergelijken.

Mocht je op zoek zijn of informatie zoeken over het echteraf kunnen aansluiten van externe apparaten of de headunit willen vervangen, ga dan eens langs de betere car audio specialist. afhankelijk van waar je woont ken ik wel wat adressen. ER zijn verschillende mogelijkheden mbt de heaunit: je kan een zgn custom made polyester of lederen gedeelte van de middenconsole laten maken waar je een vervangende headunit in zet, of er is zelfs een stealth install mogelijk, waarbij ACHTER de bestaande headunit een vervangende wordt geplaatst en waar de knoppen worden verbonden met de knoppen vd functies voor het nieuwe appraat en zo nog veel meer mogelijkheden.

In het verleden ben ik erg fanatiek bezig geweest met car audio en heb ook zelf veel ingebouwd, geadviseerd en geknutseld(ben een keer 3e geweest in NL bij pioneer eargasm contest, wat een zuiverheid vh geluid in de auto is) maar sinds ik werk is hier weinig tijd voor overgebleven...misschien nu weer een kans om hier weer mee te beginnen ;)
- By Leo (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 18-06-2004 09:34 Edited 18-06-2004 09:36
Da's goed om te weten, dat we een caraudiofreak op het forum hebben!
Heb je de installatie gehoord in de 6 of in de RX-8? Ik vermoed in de 6, want als je dezelfde installatie in de RX-8 gehoord zou hebben kan ik me niet voorstellen dat je die met "zeker niet slecht"  zou hebben beoordeeld. De 2" midrange die ook als tweeter moet fungeren is door zijn voor een tweeter reusachtige afmetingen en vorm (geen dome) heel directioneel (hij straalt eigenlijk alleen maar pal rechtuit). Nu zitten ze in de RX-8 zo gemonteerd dat als je hoofd op het dashboard legt je opeens hoge tonen hoort! Zelfs als je met je hand een schelpje maakt achter de tweeter hoor je al veel meer. Dus als je een tweeter die geen tweeter is ook nog eens zo beroerd plaatst blijft er weinig meer over.
En dan heb ik het maar niet over echte high end audio, daar had ik sowieso al niet op gerekend.
- By j.j.spoon (Beginner) Date 10-10-2004 20:50
We hebben de complete audio gedaan in de RX8 van VDB en dit is een heel extreme set up maar we zijn nu ook bezig met een bedienings unit en een DVD/CD MP3 wisselaar om die in de
RX8 te bouwen met behoud van de originele headunit en de bediening in het stuur,of voor de mensen die verder willen gaan als bv DTS5.1 en een Scherm in het midden concole willen hebben hebben we een vervangend paneel net als inde VDB RX8 maar dan van firber iplv Carbon maar als je dit wilt kan dat ook maar is heel kostbaar.
We kunnen ook de speakers vervangen en een pasklare woofer kit bij plaatsen zonder verlies van de kofferbak
zodra we meer info hebben plaats ik dit wel op het forum voor de geintreseerde onder julie.
voor evt vragen  info@hyperformancetuning.com 
Up Topic Techniek en prestaties / Electronica/audio/video / Externe audio-aansluiting op de stereo

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill