Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Techniek en prestaties / Techniek / Aanschaf gedaan van mijn eerste mazda.
- By suarea51 (Beginner) [nl] Date 22-03-2016 18:26
Hallo Mensen,

Ik zou me even voorstellen voordat ik vragen ga stellen.

Ik ben Maurice en kom uit een Dorpje in Twente Overijssel. ben 28 jaar, en verdien mijn kost als een monteur in een machine fabriek.
Ben een auto liefhebben, en ben in bezig momenteel van drie auto's. hiervan is sinds Zaterdag ook een Mazda RX-8 uit 2004 in de kleur grijs.

Nu echter mijn vraag.

ik ben op zoek naar een Garage bij mij in de beurt waar ik mijn auto in de onderhoud kan doen. vanwege de rotor motor wat totaal onbekend terrein is voor mij ben ik dus op zoek naar een goed bedrijf.

sinds dat ik de auto in bezit ben zijn er een aantal zaken aan het licht gekomen in een zeer korte tijd waar naar moet worden gekeken.

Groetjes Maurice.
- By rudolphw (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 22-03-2016 19:38
De dichtsbijzijnde Mazda-dealer die verstand heeft van de RX-8 is Doornekamp in Leusden.........hij heeft er enkele in onderhoud (gehad?)..........
mvg, Ruud
- By WesleyK (SuperForumposter) [nl] Date 22-03-2016 19:43
Gefeliciteerd met de aanschaf van je RX-8, daar ga je als het goed is een hoop leuke kilometers mee hebben :).

Wellicht kun je wat meer vertellen over je RX-8? Er zit hier ook aardig wat technische kennis en waarschijnlijk kunnen we je wel wat tips geven (hoewel bij de serieuzere problemen het beste nog altijd naar de specialist gegaan kan worden). Let bijvoorbeeld goed op de ontsteking bij de RX-8, dit is een zwak puntje en kan de levensduur van je motor verkorten.
- By Dennis (Rotary SuperSpammer) [eu] Date 22-03-2016 21:23
In Enschede zit Mazda-dealer Kolenaar.
Kolenaar sr. en jr. verzamelen ook RX-modellen.

Grtz Dennis.

PS Misschien een idee om je "problemen" hier even te delen?
- By Martine (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 22-03-2016 22:03
welkom hier op de site, plaats eens een paar foto's.....vinden we leuk :)

Groetjes M&M
- By tzeunis (ForumPro) [nl] Date 25-03-2016 15:56
Welkom. Foto's!
- By suarea51 (Beginner) [nl] Date 25-03-2016 21:21
de auto is nooit in onderhoud geweest bij een dealer altijd bij een vaste Garage als ik de papieren bekijk. ik heb de auto bij een handelaar gekocht en de eerste indruk was verbazingwekkend. de dag zelf dat ik de auto had gekocht was mijn bedoeling om eerst te gaan kijken naar een goedkoop autootje voor er bij, maar de auto waar ik voor kwam was in een slechte staat. ik ben uiteindelijk dan naar de RX8 gaan kijken en heb hem gekocht zonder enige kennis te hebben van de auto of de bekende kwaaltjes. daarom wou ik hem zo spoedig mogelijk even naar een specialist heen brengen om hem eens goed na te kijken of mogelijke defecten of mankementen.

Ik ben wel een aantal dingen tegen gekomen die moeten worden gerepareerd, een van de problemen zijn dat ik geen richting aangever werkend heb en hiervoor ben ik al bij een Mazda dealer geweest voor een nieuwe module. deze is echter na installatie na 5 minuten alweer overleden dus dit is een serieus probleem. ik heb nu voor 5 april een afspraak bij de Mazda dealer in Zwolle. Ik zie echter liever wel eerder het probleem getackeld worden.

ik heb echter wel een vraag betreft uitlezen, is het mogelijk om hem zelf uit te lezen met bv de Toyota techniek van paperclip en de motormanagement lampje die een x aantal gaat knipperen voor een fout code.

ik heb echter nog geen foto's gemaakt hopelijk dit weekend even doen.
- By Martine (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 25-03-2016 21:53
Dat met het paperclip en led werkt bij obd1, dus dat was...vroeguh :)

Groetjes M&M
Up Topic Techniek en prestaties / Techniek / Aanschaf gedaan van mijn eerste mazda.

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill