Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Algemeen / Aanschaf RX-8 / RX8 2006 (SP) / Renesis Update / 35-SZ-TD / 65K km.
- - By Trailblazer (Beginner) [nl] Date 27-08-2015 18:00
Dag beste mensen,

Zoals ik al aangaf in het new-member topic, heb ik vandaag een eerste proefrit gemaakt in een RX8. Deze staat te koop bij Vaartland, groen met bruin-zwarte lederen bekleding (http://www.autotrack.nl/tweedehands/mazda/rx8/13890312/700) en met een redelijk lage km stand. Bovendien is de prijs 6.909 t/m 1 September ivm een aanbieding. Hij is van een liefhebber geweest volgens Vaartland alleen ben ik zelf niet zo'n liefhebber van Vaartland obv ervaringen uit het verleden. Naast de gegevens hierboven heb ik de volgende info en vragen:

- Auto start prima maar heeft wat trillingen bij stationair draaien en af en toe in lage toerentallen;
- De onderhoudsboekjes zouden aanwezig zijn maar dus niet. Hier wordt de vorige eigenaar over gecontacteerd maar zonder onderhoudshistorie zou ik de aankoop denk ik niet snel doen;
- Ondanks dat het een SP versie is, zit er wel navigatie en Xenon verlichting op. Is dat gek?
- Het oranje motorlampje brandt en dat zou liggen aan de lambdasonde volgens Vaartland. Zou dat kunnen of kan er ook (nog) wat anders aan de hand zijn?
- De olietemp meter staat niet in het midden maar loopt 1/3 uit in de H-zone al vanaf het starten van de auto. Kan dat wat betekenen?

Alvast heel hartelijk dank voor jullie reacties en ik hoop binnenkort ook de trotse eigenaar te zijn van een Rex!

Vriendelijke groeten,
Erik
Parent - - By tzeunis (ForumPro) [nl] Date 27-08-2015 18:34 Edited 27-08-2015 20:16
Tsja... lastige keuze... ik ken Vaartland niet persoonlijk, maar is volgens mij mega bedrijf.

- stationair iets trillen doet de mijne ook, maar de vraag is wat de toerenteller doet. Is die stabiel of schommelt die? Kan aan je motorsteunen liggen of aan je airco.
- Ik ben persoonlijk van mening: als je een liefhebber bent, zijn je boekjes er ALTIJD bij! Dus ik trek dat zeer in twijfel...
- motorlampje kan van alles zijn; misfire, cat, weet ik het. Koop een OBD stekker (10 euro) en lees de auto even uit met je smartphone en gratis app zoals Torque.
- mijn watertemp staat zo tijdens het rijden maar het is een bagger ding. Ik geloof tussen de 70 tot 100 graden is goed. De oliedruk is waardeloos; gewoon een knop die enige druk registreert.
Parent - By Martine (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 27-08-2015 20:13
De olie meter die er standaard op zit is een oliedruk meter, en helaas geen olie temp. meter!
Een sp met xenon....nee..dat klopt niet, of er moet een imitatie setje in zijn gezet..

Groetjes M&M
- - By Trailblazer (Beginner) [nl] Date 28-08-2015 07:03
Dank voor de info!! De boekjes moeten idd boven water komen mocht ik verder gaan met deze auto. Ik heb er goed over nagedacht gisteren avond en als ik alles optel, geven het verhaal en de houding van Vaartland me hierin niet veel vertrouwen helaas. Ik houd jullie op de hoogte!

Groeten Erik
Parent - - By rudolphw (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 28-08-2015 09:24 Edited 28-08-2015 09:41
Erik,

1)---Bij slechts 65.000 km horen nog geen rare geluiden, auto moet nog als een zonnetje lopen.
2)---Navigatie is standaard op de "Upgrade"-uitvoering; xenon niet....de bijbehorende ruitensproeiers ontbreken zo te zien op de Vaartland-foto's.
3)---Vlgs de gegevens van RDW:
Aantal eigenaren privé / zakelijk 4 / 2..................6 eigenaren in 65.000 km !!! = "PROBLEMCAR" !!!
65.000 km in 9 jaar geloof ik alleen bij b.v. 1 eigenaar/"liefhebber die hem erbij heeft".
Logisch dat boekjes "weggeraakt" zijn.....ik denk verdonkeremaand door 1 van die eigenaren............vanwege een "slechte" gebeurtenis.?
HEEL VER WEGBLIJVEN bij deze auto..... (ook al vanwege de aanbieder VAARTLAND......heeft niet zo'n beste naam)

mvg, Ruud
Parent - - By BartvdEnde (SuperForumposter) [nl] Date 28-08-2015 09:57
Ruud, ik vind je reactie nogal overdreven.
1 Alle RXen hebben trillingen bij stationair, als je je hand tegen te pook aan legt voel je dat het beste.
2 De xenon is inderdaad nabouw, heb je gecontroleerd of het ook echt xenon is? Denk dat het verkeer is aangevinkt bij de verkoper.
3 Dat de boekjes er niet bij zitten kan verschillende redenen hebben, ik heb liever geen boekjes bij een auto die goed onderhouden is dan een goed onderhoudsboekje bij een auto die niet onderhouden is... bovendien zijn die boekjes prima na te maken. Meestal zie je aan het interieur al snel hoe goed iemand er mee is omgesprongen.
4  6 eigenaren is in het echt dus maar 2 of 3, valt reuze mee, je kan toch nooit zeggen vantevoren hoe er mee is omgesprongen.
5 Oranje lampje kan lambda zonde zijn (meest voorkomende), maar er zijn ook diverse andere redenen voor. Vraag of ze deze resetten en rijd een km of 50-60. Als deze dan niet terug komt zal er weinig aan de hand zijn.

Bottom line: ga ook wat andere RXen rijden en pak degene waar je het beste gevoel bij hebt. Met dit type auto weet je nooit wat je koopt en moet je altijd 2000/3000 euro reserve houden voor een nieuw blok.
Parent - - By Trailblazer (Beginner) [nl] Date 28-08-2015 17:09
Hi Bart,

Dank ook aan jou voor je reactie. Ik ga idd. ook wat meer RXen rijden maar deze geeft echt geen goed gevoel ivm de dealer reacties etc. Hij trilde idd op de pook, de boekjes zaten er niet bij maar het interieur is verder super netjes. Maar kan natuurlijk ook ombouw zijn..

Owww btw nog een vraag: de remschijven zijn blauw gespoten. Vaartland zegt dat standaard en fabrieksaf is.. Ik kan me niet voorstellen dat iemand een groene auto voorziet van blauwe klauwen.. Iemand daar ervaring mee?

Dank wederom en groeten Erik
Parent - By BartvdEnde (SuperForumposter) [nl] Date 29-08-2015 06:03
Duidelijk inderdaad! Succes met het rijden van andere RXen en houd ons maar op de hoogte!
Die 2000/3000 is reserve, wil niet zeggen dat je nog veel meer bij moet leggen om een nieuw blok te hebben. En het hangt natuurlijk af wat er gereviseerd moet worden....
Overigens moet je auto voor de rest wel helemaal perfect zijn wil je >6000 euro spenderen....
Parent - By Busdriverkeuh (SuperForumposter) [nl] Date 28-08-2015 20:03
2000/3000€ reserve voor een blok?

had ik dat geweten had ik deze via u gekocht ;)

ik heb vorige maar een nieuwe shortblok laten leggen, men rex heeft 73000km, het was welliswaar een demowagen vroeger, dus het kwaad was alreeds geschied.
ik heb hem binnen gedaan bij RX garage Hoebeke, daar wist men me te vertellen voor een shortblok dat je algauw 4400€ (excl. BTW) mag rekenen.

ik zelf heb een HP en het blok heeft 4700€ gekost excl. btw. totaal van de motorvervanging 6300€

dit gewoon ter info, zodat je weet welke factuur je tewachten staat bij een revisie of engine swap.

Mvg
Parent - - By Trailblazer (Beginner) [nl] Date 28-08-2015 17:02
Hi Ruud,

Dank voor je bericht en het bevestigen van mijn gevoel:

1) Ik ben een newcomer in de rotary-engine scene maar heb er veel over gelezen en uitgezocht en ben met je eens dat 65K een km stand is waarbij het blok dit (nog) niet zou mogen doen (is eerste blok). Dit is tenzij de vorige eigenaar de motor teveel koud heeft gereden en uitgezet (ff pakje sigaretten halen bij de pomp etc.) waardoor er fluids in de motor zijn blijven hangen (correct me if I am wrong please);
2) Tis idd een upgrade dus dan begrijp ik de navi. Xenon moet dan after-market zijn gemonteerd.. Er zaten ook lampjes in de onderkant van de deuren met een Mazda logo, ook after-market, dus ja dan trek je conclusies idd.;
3) Dat had ik ook gezien!!!! Deze Rex heeft al vele vele eigenaren gehad. Ik wil gewoon onderhoud zien! Ik zei al tegen de verkopert bij Vaartland dat dat bij deze auto belangrijk is aangezien het een liefhebbers auto is. Vandaag teruggebeld daarover; zegt verkopert: ja deze auto is van de zoon van een rijke aannemer geweest en jij kunt de tweede eigenaar zijn. LEUGENAAR!!!!! Daarnaast kunnen ze geen garantie geven vanwege de jackpot deal en ze willen de auto niet voorzien van extra garantie aangezien ze te weinig ervaring hebben met de wankel...

Dus idd; gewoon lekker laten gaan deze auto, hoe jammer ook...

Nogmaals dank voor de info btw, much appreciated!!!

Groeten Erik
Parent - - By CasperRX-8 (Opper RX-8 spotter) [nl] Date 28-08-2015 20:26
Blauwe remblokken zijn ook aftermarket...
Parent - By Trailblazer (Beginner) [nl] Date 28-08-2015 21:31
Aight, dacht ik al.. tx vd bevestiging!
Parent - By charlyrx8 (ForumPro) Date 25-09-2015 13:56
Zie nu deze discussie pas!
Ik heb 2 rx8 gehad. 1x nieuw van 04-2004 en 1x van 2e eigenaar. Bij beide geen boekjes erbij. Dit werd digitaal bjgehouden door de Mazda dealer. Laat de auto gewoon keuren dan weet je of je een goede auto koopt. Het aantal eigenaren kunnen ook auto handelaren zijn geweest. De prijs is in ieder geval veel lager dan normaal.
Up Topic Algemeen / Aanschaf RX-8 / RX8 2006 (SP) / Renesis Update / 35-SZ-TD / 65K km.

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill