Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Algemeen / RX-8 discussie / paar vraagjes ivm RX8 vooraleer ik overga tot aankoop
- By fiatcoupedriver (Beginner) [be] Date 28-10-2014 13:27
Hallo allemaal.

Hopelijk vinden jullie het niet erg dat ik hier even een paar vragen kom stellen ivm de RX8.
Zoals jullie merken aan mijn loginnaam rijd ik dus voor de moment met een fiat coupe 2.0 20 VT LE en zoals jullie al doorhebben aan de hand van de titel van dit onderwerp ben ik dus aan het kijken om over te stappen op een RX8.
Ik heb deze auto al van dag een dat ie uitkwam bekeken en bekwijlt met open mond, hangende tong en speeksel druipend vanuit mijn mondhoeken....prachtige auto.
Nu ben ik dus in de mogenlijkheid om me er eentje aan te schaffen maar ik heb een paar vragen die ik graag even gesteld had aan mensen die deze auto reeds kennen en mee rijden.
Eerst en vooral moet ik een meegeven dat ik motorisch gezien niet sterk aangelegd ben(lees olie verversen, bougies vervangen, filters verwisselen dat gaat allemaal wel, maar verder dan dit ook niet). ik plaats zelf wel mijn remblokken en vervang mijn veren van mijn wagens dus ik kan wel sleutelen maar echt technish met motoren ben ik niet.

Dus wat kost zo'n RX8 nu aan onderhoud per jaar, dat is mijn vraag? ik heb momenteel eentje op het oog met 850 echt km erop, 2 jaar oud, eerste motor erin. Als ik deze nu zou kopen hoeveel ben ik dan ongeveer kwijt per jaar aan onderhoud indien ik deze auto zou binnen doen bij een erkende mazda garage. Dit zou ik zeker het eerste jaar doen daar ik dan tijd heb om me de auto/motor eigen te maken voor ik er zelf aan sleutel. Ik zou per jaar telkens mijn bougies willen laten vervangen ongeacht de duur dat ze erin zitten of de km dat ik gedaan heb, zelfde met de koeling, elk jaar een flush etc. Ik wil dat de auto nog 20 jaar meegaat en weet van de 'problemen' met de rx8 op gebied van ontsteking en koeling.

Ik veronderstel dat door de wankel motor het beter is bij een specialist te gaan dan bij gelijk welke mazda garage maar waar is er eentje in Belgie? iemand enig idee waar ik een goede betrouwbare garage kan vinden? ik wil gerust een 100 tal km rijden maar de garagist moet betrouwbaar zijn en weten wat ie doet.

Wat kost deze auto aan inschrijvingstaks en baanbelastingen per jaar? met de verandering van berekening van de tax van pk's naar co2 uitstoot vraag ik me af als deze nog steeds zo duur is.

Ik heb waarschijnlijk nog wel een paar vragen maar voor de moment kan ik niet direct nog iets bedenken.
als iemand alvast hier een antwoord kan op geven ben ik jullie al heel erg dankbaar.

Mvg
- By Nick-Rx8 (Powerposter) [be] Date 28-10-2014 14:54
Voeg mij maar toe op facebook en ik vertel u wa ge moet weten

Nick Libotton
- By PayDay (Powerposter) [nl] Date 28-10-2014 15:41
Zelf heb ik hele goede ervaringen met Mazda Lemmens in Dilsen. Zij hebben toentertijd ook voor Mazda Belgiƫ alle revisies aan de motoren uitgevoerd.
Up Topic Algemeen / RX-8 discussie / paar vraagjes ivm RX8 vooraleer ik overga tot aankoop

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill