Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Algemeen / Lounge / Keertje meerijden..?
- By RX Fonzy (Beginner) [nl] Date 17-09-2012 18:44
Hallo RX-8 fans! Sinds enige tijd lees ik op jullie forum en daarbuiten van alles over de RX-8. Ik vind het een fantastische auto, en ik overweeg er op niet al te lange termijn een aan te schaffen. Om een indruk te krijgen heb ik afgelopen zaterdag een ritje gemaakt in dit model. Het viel me echter een beetje tegen... Alhoewel het een nette auto was, klopte e.e.a. volgens mijn gevoel niet helemaal. De koppeling zat heeel diep, er rammelde e.e.a. in de aandrijf-as-buis (Of zoiets:p) En van de acceleratie had ik ook meer verwacht...

Op dit moment rijd ik een Porsche 944, waar niets op af te dingen valt kwa handeling en betrouwbaarheid. Als ik deze van de hand doe, wil ik ook zeker zijn dat er wel op vooruit ga. De enige reden dat ik een andere auto wil, is dat ik dit model nu al bijna 7 jaar rijdt en ik het tijd vind voor iets nieuws...

Ik vroeg mij dan ook af of iemand het leuk zou lijken een keertje een stukje met mij te rijden en e.e.a. aan praktijk-ervaringen met mij uit te wisselen?

Groetjes,

Fons
- By Faxie (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 17-09-2012 19:17
Rammel was misschien een cat die aan het overlijden is.... verklaart de acceleratie ook.

Het is wel een hoogtoerige auto he? Dus onderin zit niet veel. Daarboven daarentegen...

Koppeling zit normaal niet echt diep nee... wellicht versleten...

Over de betrouwbaarheid kan je wel eea lezen op dit forum. Bij goed gebruik gaat de motor wel lang mee, maar er zijn nogal wat bekende dingetjes die problemen kunnen geven zoals boegies/bobines/startmotor en wat bekende roestplekken.

Dealerprijzen voor die dingen zijn absurd. Uit de US halen scheelt meer dan de helft.
- By RX Fonzy (Beginner) [nl] Date 17-09-2012 20:18
Met importeren heb ik absoluut geen ervaring... Is dat aan te raden? Op kenteken zetten zou opzich geen probleem moeten zijn lijkt me..
- By Melkie (Rotary SuperSpammer) Date 17-09-2012 20:24
Dat importeren van Faxie ging enkel over de onderdelen. Waar woon je precies? Dan kan iemand wellicht een aanbod doen voor zo'n ritje.
- By RX Fonzy (Beginner) [nl] Date 18-09-2012 21:42
Ik kom uit Ammerstol, vlak bij Schoonhoven!
Up Topic Algemeen / Lounge / Keertje meerijden..?

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill