Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Techniek en prestaties / Cosmetica / Oogverblindend resultaat
- By GirlyRX8 (Powerposter) [be] Date 07-06-2004 21:07
Wat onderhoud van de lak betreft, heb ik alvast een winnaar gevonden: Meguiars NXT-produkten. Ik heb deze produkten via het net besteld, maar een vriend heeft een site gevonden waar de Belgische dealers vermeld staan, er is er onder andere ééntje in Brugge. Wil je meer weten, surf naar www.meguiars-pro.be.
- By Patrick (Deelnemer) [be] Date 10-06-2004 09:26
GirlyRX8,

Heb je het product met de hand aangebracht en opgewreven of maakte je gebruik van een poetsmachine ?
Ik vraag je dat maar omdat ik binnenkort (grote "vakantie") ook aan de slag ga.

groetjes,
Patrick
- By GirlyRX8 (Powerposter) [be] Date 10-06-2004 17:40
Ik heb het met de hand gedaan. Ik heb een poetsmachine, maar ben niet tevreden van het resultaat (eerst uitgetest op de mercedes en de mx5). Bovendien is het overbodig om een machine te gebruiken met NXT. Ik neem in beide handen een poetsdoek (de meguiars doeken, te vergelijken met een badhanddoek, zijn wel groot), waarbij ik de eerste gebruik om het meeste produkt af te wrijven en de tweede om op te blinken; in een mum van tijd glanst de wagen zonder hard te moeten wrijven. Bij de eerste laag was had ik wel een probleem: ik vermoed dat het aan lijmrestanten van de beschermfolie van het fabriek lag, maar bij het verwijderen vormden zich kleine, witte propjes die aan de wagen bleven kleven. Bij de 2e beurt, dan wel met spray wax had ik dat probleem niet meer en bij de mercedes en de mx 5 had ik dat ook niet. Ga je hem eerst polishen?
- By Patrick (Deelnemer) [be] Date 10-06-2004 17:52
GirlyRX8, of ik hem eerst zal polishen, daar ben ik nog niet uit.  Ik denk van wel, maar dan met een kleine korrel en met de hand; kwestie van kleine oppervlakkige krasjes te verwijderen-afdichten.
Mogelijk had je het web-adres van je "leverancier" op het internationaal forum geplaats maar dan heb ik het gemist, kan je het hier nog even "posten" a.u.b.

Nog heeeel veeeel rijplezier
grts
Patrick
- By GirlyRX8 (Powerposter) [be] Date 10-06-2004 18:52
www.meguiars.com/europe voor online bestellen, www.meguiars-pro.be voor verkoopspunten in België. Tip: ik zou het op z'n amerikaans doen: eerst eventjes wassen met een paar druppels dreft in het water (om alle vorige waxlagen te verwijderen, heb ik ook gedaan om waxlaag vd dealer te verwijderen), dan een polish (ik heb bij meguiars een rode bus besteld, maar aangezien ik de wagen direct na aankoop heb gewaxt, heb ik dit gedeelte achterwege gelaten), opnieuw wassen met autoshampoo (ik heb ook de NXT shampoo, aangezien dit de wax niet aantast) en dan met de NXT Tech Wax. Als je daarna nog fut overhebt, doe er nog een laag NXT spray wax over, dit maakt de glans dieper. Ik heb al 2 maal de spray gebruikt en zag nog een verschil tussen de 1e en de 2e applicatie. 't is veel werk, maar wel de moeite waard. Er is ook nog een NXT spray voor vinyl en dergelijke, die heb ik ook gekocht. Ik vind die te vettig voor gebruik in het interieur, dan begint alles zo te blinken, maar heb hem wel gebruikt voor het plastiek stuk achteraan, onderaan. Bij het waxen in de garage hadden ze witte strepen achtergelaten en daarmee waren die weg. Mijn uitlaat reinig ik met een motip produkt voor chroom en aluminium en de velgen doe ik ook met NXT wax, dan blijft het vuil zo niet kleven. Voor het interieur gebruik ik gewoon een vochtig zeemvel. Voor de lederen zetels heb ik een vrij goed produkt van ArmorAll. Ik heb het nog niet in de 8 gebruikt, wel in de mercedes. Ik moet zeggen dat ik alles dubbel besteld heb, waardoor de factuur een beetje opliep, maar ik kan nu voor een tijdje verder, want je moet maar een klein beetje product gebruiken.
- By Patrick (Deelnemer) [be] Date 10-06-2004 19:18
Bedankt voor de naukeurige en deskundige uitleg; ik zal jou advies volgen.
Voor het leder gebruik ik reeds lang, ook in m'n MGF, hetzelfde product als jou ... en mijn zeemvel doet net dezlfde dingen als dat van jou.

bedankt en tot nog eens

Patrick
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 08-09-2004 13:18
Ik ga binnenkort naar een meeting met nog wat andere RX-8 eigenaren. ;)

De auto moet dan wel schoon zijn natuurlijk.
Hebben jullie nog tips voor een "snel-klaar" behandeling?

Overigens, mijn auto staat altijd buiten. :(  zielig hé?
- By alfred (SuperForumposter) Date 09-09-2004 08:59
Caecil wrote:

> Ik ga binnenkort naar een meeting met nog wat
> andere RX-8 eigenaren. ;)
>
> De auto moet dan wel schoon zijn natuurlijk.
> Hebben jullie nog tips voor een "snel-klaar" behandeling?
>
> Overigens, mijn auto staat altijd buiten. :(  zielig hé?


Ik heb mijn auto een Protech behandeling laten geven (zie www.protech.nl). Kost een paar centen maar wassen wordt een fluitje van een cent en de auto ziet er nadien inderdaad nog beter uit dan toen hij nieuw was. Zeker als de auto buiten staat, zou ik die 500 euro er aan spenderen.
- By Eric (ForumPro) Date 09-09-2004 19:38
Voor 7 euro door de wasstraat ...........
Heel snel klaar
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 09-09-2004 19:55
Ja, dat geloof ik, maar al die microkrasjes staan me niet aan.
- By charlyrx8 (ForumPro) Date 10-09-2004 06:36
Ik mag mijn auto altijd gratis!!! door de wasstraat halen na het tanken van minimaal 20 liter. Die 20 liter haal ik wel met de RX8???.
Tevens kan ik mijn auto as zaterdag pas op 10 uur 30 ophalen bij de autospuiter. Wordt hij als het goed is, zeer mooi afgeleverd. Ik hoop dat ik dan op tijd ben in Leusden.
Ik had een diepe kras op mijn motorkap en heb, omdat de auto toch gespoten moest worden, meteen alle typeaanduidingen eraf gehaald en de gaatjes dicht laten maken. Wel is de kleur rood een dure geschiedenis om de spuiten, maar dat vertel ik morgen wel.
- By alfred (SuperForumposter) Date 10-09-2004 09:02
Caecil wrote:

> Ja, dat geloof ik, maar al die microkrasjes staan
> me niet aan.


Mijn idee!
- By GirlyRX8 (Powerposter) [be] Date 25-04-2009 12:23
Ik heb mijn rex 5 jaar onderhouden met meguiars. Om de 2 jaar ge-clay-barred, vervolgens de crème NXT-was en iedere keer bij het wassen de spray-wax. Claybarren en opnieuw in de crème was nam telkens wel meer dan een halve dag in beslag. Het wassen en spraywaxen duurt ongeveer een uur voor je klaar bent. Je bespaart jezelf de moeite van het droogzemen van de wagen èn hij krijgt nog eens een extra laagje bescherming.
- By Renesis (ForumPro) Date 25-04-2009 15:19
Ik heb een kennis die altijd exclusieve auto's heeft gepoetst in Rotterdam. Dit deed hij onder andere voor TVR.
Die man heeft erg veel passie en kennis in zijn vak. Dat zie je naderhand ook goed terug. Daarbij is het een autoliefhebber.

Hij heeft de mx5 eens 8! uur lang onderhanden genomen. Het resultaat was nog mooier dan toen ik hem kocht. Zelfs de velgen waren volledig gecoat. De hele auto(incusief motor) was met een witte handschoen na te lopen.

De laatste tijd is hij door privé problemen niet vaak beschikbaar. Ik heb zelf een bloedhekel aan autowassen dus ik laat het grotendeels aan de wasstraat over totdat hij hem weer volledig coat. Dan hoef ik voorlopig alleen maar regen tegen te komen. Doekje over de kont en klaar. En dat een half jaar lang. :D
Up Topic Techniek en prestaties / Cosmetica / Oogverblindend resultaat

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill