Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Techniek en prestaties / Electronica/audio/video / Computer instrumenten
- By Martinwill (SuperForumposter) [nl] Date 15-04-2011 18:25
What the hell is this!!!! Wow wat een leuk speeltje :-) Dat zal wel een werkje zijn om voor elkaar te krijgen. Iemand hier zoiets in de rex?

http://www.rx8ownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=30&t=36667
- By Martine (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 15-04-2011 19:20
haha idd leuk, ik heb zoiets hier op de site, eerder gezien in de rex...

Groetjes M&M
- By frozenlips (ForumGeweldenaar) [cn] Date 17-04-2011 07:04
ik heb zoiets gemaakt. hij was bijna af totdat de winter kwam en mijn moederbordje kapot vroor :P
wanneer ik terug ben uit china ga ik hem helemaal af maken. als je er aan wil beginnen en wat tips wil kan je me wel ff een berichtje sturen ;)
Cheers
- By johnny c (Powerposter) Date 19-04-2011 07:19
Ziet er vet uit, maar hoe kan je dit laten realiseren?? Heb er zeker oor ernaar, heeft iemand een plan van aanpak voor me??
- By frozenlips (ForumGeweldenaar) [cn] Date 19-04-2011 07:56
Het is onder te verdelen in de volgende hindernissen:

Scherm inbouwen
PC inbouwen
Bekabeling wegmoffelen.

Scherm:
Lilliput 629GL
je dashboard openhalen, je navigatie open peuteren. je ziet 3 printplaatjes. 1 waar 2 connectoren aanzitten van de auto, deze vertaald zich in een zeer dunne platte "snoer" of hoe je het ook noemt. naar het achterste printplaatje.
Op dit printplaatje zit tevens de motor control (voor het openen en sluiten van de OEM navigatie) Deze wil je houden! en uiteindelijk heb je het printplaatje met het scherm erop. Deze printplaat pleur je weg! of je lijst hem in of iets.
Je splinternieuwe mooie lilliput schroef je open en je haalt het schermpje eruit en doet deze op de plaats van het OEM scherm. Pak tevens het metalen frame van de liliput waar hij in hangt en gebruik deze! doe je dat niet dan kan je touche screen over de emmer gaan. een beetje werken met van die gum zooi om alles mooi uit te lijnen. en in de auto installeren.
nog niet helemaal dicht doen! aangezien je het motortje hebt losgekoppelt moet je deze resetten. Dit doe je door 1 van de 2 pinnetjes los te halen en het tandwieltje los peuteren en vervolgens op de close knop te drukken een paar keer. Nu staat de motor (als ik het goed heb) in de open stand. Zet het tandwieltje van de motor erin terwijl het scherm dus open staat. en doe het andere connectortje van de motor terug. nu moet hij het doen. De rest is prutte met bekabeling en eventueel solderen wil je de afstandbediening houden van je schermpje. (ik heb de mijne verneukt helaas).
*Voor de liliput heb je een speciale code waarin je in een advanced setting menu komt. hier kan je oa de standaard input methode veranderen zodat hij automatisch naar je pc ingang schakelt.
**Ik heb er voor gekozen om de stroom van het beeldscherm aan mijn PSU van de pc te hangen. Dit zodat het scherm niet 10 seconde lang op no input staat totdat de PC ingeschakelt wordt. Ziet er gewoon wat netter uit.

De PC
Zoek wat leuks uit! krachtig! als je aan het patsen ben wil je niet dat je die paar seconde moet wachten tot je PC reageert op de input. Tevens is mijn idee als je een te krachtige PC hebt zal hij niet snel heel warm worden door zeer matig CPU gebruik. Dus minder koelproblemen. Realiseer wel dat iedere USB aansluiting die je veeeeeel gebruikt CPU kracht freet. (GPS, Geluidskaart, auto-uitlezer, Radio, Webcam, Volume knop, etc)
Ik heb gekozen voor
Pentium E6300 (2x2800 MHZ)
CSSD-F60GB
Geforce 9300-ITX-WiFi (zotac mobo)
1 GB DDR2-800

Dit is al een poosje geleden, een I5 of I7 CPU zou natuurlijk heel sexy zijn! denk er aan bij het selecteren van je geheugen dat je niet te veel pakt. Wanneer je PC in hybernate gaat schrijft hij al je geheugen naar de HDD en als hij opstart pakt hij dit weer terug. Hoe meer geheugen hoe slomer hij dus opstart! en je gaat er geen games of autocad mee doen dus alles bove de GIG is volgens mij overkill.

SSD hardeschijf = snel, zuinig en most of all geen bewegende onderdelen! neem aub geen laptop hardeschijfje van 5200 rmp of iets. het enigste bewegende onderdeel dat je wil je de cpu ventilator.

De voeding is een speciale 12V to 12V voeding voor een car PC, deze stuurt ook een singaal naar de pc om op te starten of af te sluiten. De stroomkabel heb ik een nieuwe voor laten trekken die rechtstreeks naar de accu gaat. (met een zekering natuurlijk).

De plaatsing van de PC is up to you! ik heb gezien dat mensen hem in het handschoenen vakje proppe.. niet handig ik gebruik dat vakje regelmatig. Ik heb gezien dat ze gewoon een PC of laptop in de achterbak gooien of proberen onder een stoel te proppen.
Zelf heb ik gekozen voor het opbergvakje tussen de 2 achter stoelen. Past precies alles in! Draden kan je mooi wegwerken in de middenconsole etc. het zit niet in het zicht en niemand die het zomaar opent om eventjes te kijken en een PC ziet. (ik wil alles stealth hebben)

Kabels:
Frotten frotten. vind iemand met dunne vingertjes die je helpt

Om spullen te kopen heb je een site mo-co-so.com en een site in duitsland (kan je zelf googlen) voor de speciale onderdelen zoals voedingen GPS radio en uitlees spul.

Hoop dat jullie er wat mee kunnen
- By tjeu-groesselt (ForumPro) [nl] Date 20-04-2011 20:17
tis eigenlijk maar een kleinigheid.....;-)

groet tjeu
Up Topic Techniek en prestaties / Electronica/audio/video / Computer instrumenten

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill