Not logged inRX8NL.COM
Forum Help Search Register Login
Up Topic Techniek en prestaties / Electronica/audio/video / carkit ervaringen gevraagd
- By mvo (Beginner) Date 24-11-2004 21:28
Heeft iemand ervaring met de inbouw van een Carkit?
Ik heb een Nokia 6600 bluetooth telefoon en hoor graag hoe tevreden jullie zijn met de inbouw en waar in dit prachtige interieur je de rommel het beste kunt monteren.
Ik zit te dubben tussen een nokia 616 carkit (een handig knopje) of een 810 carphone (eigenlijk een inbouwtelefoon). Allebei met een goed leesbaar schermpje dat je los kunt monteren (maar waar zet ik die lelijke champignon netjes weg???).
- By Dirk (SuperForumposter) [nl] Date 03-12-2004 13:22
Mijn dealer heeft een hele nette console geplaatst (speciaal voor de 8) aan de zijant van de middenconsole (bijrijderskant) verder een doodgewone Nokia 6310 carkit gemonteerd.
Indien je interesse hebt kan ik wel een fototje maken.
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 03-12-2004 14:32
Laat zien!!!
- By Dirk (SuperForumposter) [nl] Date 19-12-2004 09:43
Hier zijn ze, beetje slecht belicht door het slechte weer van de laatste tijd. Mocht je belangstelling hebben, kan ik de dealer vragen om het Mazda onderdeel no.
- By Dirk (SuperForumposter) [nl] Date 19-12-2004 09:46
Hier nog een, wil je meer details, ik schiet er graag nog een paar.
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 23-12-2004 20:12 Edited 24-12-2004 10:30
Bij mij is door de dealer de "Dashmount RX-8" geplaatst, model SE1, onderdeelnummer 53670134, als houder voor het display van een rit registratie computer. De houder is bedoeld voor een telefoon, maar bleek ook voor dit doel na een kleine aanpassing zeer bruikbaar.
Ziet er naar mijn mening erg goed uit.

- By Leo (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 24-12-2004 10:22 Edited 24-12-2004 10:35
Ter aanvulling wil ik melden dat je deze houder eigenlijk hoort vast te schroeven aan de headunit (de radio, zeg maar). Toen bleek dat de headunit met geen mogelijkheid meer terug in zijn gat te krijgen was. Het beugeltje is nu verzaagd en geboord, en tegen de binnenkant van het "gat" geschroefd. Toen ging de unit er ook weer makkelijk in. Dit is een officieel voor de RX-8 geschikt component, de importeur is waarschijnlijk vergeten te checken of het ding ook echt geschikt is. Gelukkig zijn er handige monteurs. ;-)
Het beugeltje zit nu eigenlijk beter dan bij de oorspronkelijke constructie, maar  je moet dus wel even weten hoe te handelen.
- By Tertou (Powerposter) [be] Date 25-12-2004 11:24
Caecil wrote:

> Bij mij is door de dealer de "Dashmount RX-8"
> geplaatst, model SE1, onderdeelnummer 53670134, als
> houder voor het display van een rit registratie
> computer. De houder is bedoeld voor een telefoon,
> maar bleek ook voor dit doel na een kleine
> aanpassing zeer bruikbaar.
> Ziet er naar mijn mening erg goed uit.


Hoi Caecil,

Waar hebt jij dit besteld ?
Ik wil deze ook ! ;-)
Geen probleem voor uw passagier's benen ?

Dirk's houder is ook mooi. :-)

T.
- By Caecil (Rotary SuperSpammer) [nl] Date 25-12-2004 12:35
Tertou wrote:

> Waar hebt jij dit besteld ?
>
> Geen probleem voor uw passagier's benen ?
>


De dealer heeft het voor mij besteld, via Mazdanet.

Leo heeft inderdaad minder bewegingsruimte, maar als compensatie een nieuw speelgoedje in de auto ;)
- By Tertou (Powerposter) [be] Date 25-12-2004 13:36 Edited 25-12-2004 20:34
Caecil wrote:

> De dealer heeft het voor mij besteld, via Mazdanet.
>
> Leo heeft inderdaad minder bewegingsruimte, maar
> als compensatie een nieuw speelgoedje in de auto ;)


Ah, dan zal ik het hier ook vragen. :-)
- By mvo (Beginner) Date 28-12-2004 22:17 Edited 26-02-2005 16:58
Hi guys,

Bedankt voor de mooie foto's en ervaringen / aanwijzingen.

Heb besloten om eerst een bluetooth carkit te installeren van nokia, de CK-7W - voorlopig zonder telefoonhouder. Dus met een speaker en microfoon. Kan ik de telefoon in mijn zak houden als ik instap. Een houder met antenne aansluiting is te leveren, maar ik probeer het eerst maar eens even zonder. Wel zo prettig voor de medepassagier.
Ik leg hem (de telefoon, niet de passagier) ook wel eens aan de voeding in de armsteun en heb ontdekt dat er een gaatje zit voor het snoer om hem eventueel in de bekerhouder te laten liggen als ik hem met de hand wil bedienen.

De carkit werkt prima! Instappen, contact aan en de carkit zoekt draadloos verbinding met de telefoon via bluetooth. Om te bellen (voice dialling) 1x lang drukken op de knop en inspreken. Om te herhalen 2x kort drukken. Aannemen van inkomende telefoontjes 1x drukken. Harder en zachter gaat gewoon via draaien aan de knop. Dit hadden ze al veel eerder moeten uitvinden! Geen gepruts met aan en uitzetten / in en uit de houder halen meer.

Groeten,

Marc
- By mvo (Beginner) Date 26-02-2005 16:53
Hier nog een plaatje
- By alfred (SuperForumposter) Date 17-05-2005 12:23
We zijn nu een half jaar verder, nog steeds zo tevreden. Ik overweeg nu pas een carkit maar wil absoluut niet zo'n beugel. Je zegt dat dit systeem werkt met speaker en microfoon. Het werkt dus niet over de audioinstallatie? en waar zit de microfoon? En wat wil dat zeggen, houder met antenne? Antenne? Waarvoor, 't is toch bluetooth
- By mvo (Beginner) Date 17-05-2005 18:24
Alfred,

Ik ben nog steeds tevreden. De speaker zit netjes weggewerkt op de transmissietunnel, onder het dashboard, zijde van de passagier. Zit dus niet in de weg. De radio gaat in mute zodra je gaat bellen of gebeld wordt. Ik denk dat ze het gesprek niet over de radio speakers leiden ivm mogelijke echo's en daarom een apart speakertje gebruiken. De mic zit op het plafondconsole geplakt bij de spiegel.
Naast bluetooth kun je met dezelfde carkit ook op de traditionele manier een houder gebruiken. (Los bijkopen). Voordeel is dan dat je kunt opladen via de houder en dat je een antenne kunt aansluiten. Mijn ervaring is dat de extra antenne niet nodig is, en ik wilde geen houder. Dus gebruik ik alleen een laadsnoertje als het nodig is. Bellen doe ik dus meestal via bluetooth met voice control (naam roepen).

Sinds kort heb ik ook navigatie van TomTom op de nokia 6600. Daarvoor heb ik een zuignaphouder aan de voorruit (Halfords). Zit goed in het zicht en is goed te verstaan over de handsfree functie van de telefoon. De bluetooth gps module leg ik op de bijrijder stoel of elders in de auto. Werkt prima en is zo ook in je andere autos te gebruiken. Je kunt b.v. de Beneluxm, Duitsland en alle doorgaande wegen van Europa op 1 geheugenkaartje van 500 mb in de telefoon gebruiken. Voor elk land is er een speciale wegenkaart nodig.

Twee nadeeltjes:
Je moet dat de laadkabel in de telefoon moet hebben want het batterijverbruik is fors.
Dit nokia toestel kan dan niet bluetooth bellen tijdens TomTom. Dat komt omdat er een 'bluetooth server' voor de gps wordt gestart als je TomTom start. Volgens de telefoonshop kan bij de volgende toestelseries (series 70) waarschijnlijk wel meerdere bluetooth verbindingen worden gebruikt. Alternatief is dus wel een houder te monteren ergens op het prachtige dashboard. Het zicht op de navigatie is dan wel minder denk ik.

Marc
- By alfred (SuperForumposter) Date 18-05-2005 06:20
Bedankt voor je uitvoerige antwoord Marc. Dat is precies wat ik wilde weten. Alleen het gedeelte over navigatie is voor mij niet van toepassing omdat ik die al standaard op de RX8 heb. Ik zal de telefoonboer opdracht geven de carkit in te bouwen.
- By alfred (SuperForumposter) Date 05-07-2005 14:22
Eindelijk bij KPN geweest om in te bouwen. Uiteindelijk toch nog een beter ideetje: de Parrot. Als je niet rookt, kun je de asbak gerust weglaten. Op die plek bouwen ze dan een schermpje in (met knopjes om te antwoorden en zo). De monteurs vertelden me dat ze dat bij de Audi TT ook doen. Klepje dicht, niks te zien, gaat de telefoon? klepje open, je ziet wie er belt en aannemen maar, of niet natuurlijk.
Helaas ging het inbouwen in eerste instantie niet door omdat een kabel ontbrak om door te linken naar de installatie. Over een paar dagen moet die er zijn.
- By alfred (SuperForumposter) Date 21-07-2005 20:31
Sinds een halve dag eigenaar van een RX 8 met Parrot, maar dat had heel wat voeten in de aarde. Zoals gezegd moest er eerst een kabel van Mazda komen. Kosten: 98 euro. Toen met de kabel naar het businesscentre gegaan. Daar belden ze na drie kwartier op dat ze het dashbord niet gedemonteerd kregen. Overleg met de dealer zorgde er voor dat besloten werd dat die de Parrot maar in moest bouwen. Die had er in totaal 5 uur voor nodig en moest onderwijl 3 maal contact hebben met KPN. Het probleem bleek te zijn dat het geluid niet over de speakers van de auto kon, omdat die alemaal versterkt worden. Daardoor was het geluid wel perfect, maar ook snoeihard. Dus moest er een los speakertje gemonteerd worden. Ook netjes en goed trouwens.
Toen ik de auto op ging halen, deed de stuurbediening van de muziek het niet meer. Bovendien zat de Parrot wat losjes in de asbakruimte, wat hinderlijk was omdat je als je de telefoon wegdrukte, de hele parrot scheef duwde. Opnieuw moest de dealer er aan te pas komen. Het bleek dat de stuurbediening erg gevoelig is voor veranderingen in de weerstand. Door de aansluting van extra apparatuur, was de weerstand teveel veranderd. Weer moest het dashbord er af en moest de zaak gerepareerd worden. De Parrot werd daarbij wel goed vastgezet.
Nu werkt alles weer. Zelfs heb ik het rode plaatje uit de asbak gepeuterd en over het lampje boven de Parrot geplakt. Dat witte lichtje was in het donker erg hinderlijk.
Één ding werk niet naar behoren, maar dat ligt m.i. aan de Parrot: de voicecommand. Ik voelde met net Jeremy Clarkson in zijn dure Mercedes. Twintig keer telefoon roepen leverde één maal verbinding op. Ik heb die functie dus maar uitgeschakeld.
- By Franck (Deelnemer) [nl] Date 08-11-2005 13:35
alfred:

> Sinds een halve dag eigenaar van een RX 8 met
> Parrot, maar dat had heel wat voeten in de aarde.
> Zoals gezegd moest er eerst een kabel van Mazda
> komen. Kosten: 98 euro.


Hier kun je een goedkopere kabel bestellen.

https://sslrelay.com/www.justcarkitsonline.co.uk/sess/utn;jsessionid=154370a8c785373/shopdata/index.shopscript
- By Frank (Beginner) [nl] Date 13-06-2006 07:21
Ik heb gisteren een Parrot laten inbouwen door de Mazda dealer, hij heeft een ISO adapter kabel via Mazda besteld en het geluid gaat via de auto luidsprekers. De unit zelf zit in het brillenopbergvakje zodat als deze ingeklapt is je niets ziet.
- By bartfrinking (Powerposter) [nl] Date 02-08-2006 17:53
die van (parrot) mij zit inmiddels ook netjes in de asbak en werkt prima ! Bedankt voor de (asbak)tip !
- By GiLa_TeK (ForumGeweldenaar) [nl] Date 01-04-2008 14:55
Het zal ook wel niet, mn rampendag kan niet meer slechter! Ik heb een Nokia CK-7W laten inbouwen (geen houder) door de mazda dealer die mn rex afkeurde... Als ik m iemand bel dan knallen mn speakers LETTERLIJK allen synchroon (gewoon een harde knal), en dan staat de set op zn zachts!

En dan ook nog ns een zwaar storend zoemend geluid wanneer ik iemand spreek, zo hard dat de persoon die ik spreek t zelfs hoort...

Mn dag kan niet slechter.... :(
- By silverspecial (SuperForumposter) [nl] Date 01-04-2008 19:47
De Nokia CK-7W heeft een eigen versterker in de black box. Deze wordt ook weer versterkt door het audio systeem van mazda.
Ze hebben waarschijnlijk een iso2car kabel gebruikt om van de Nokia naar de audio installatie te gaan? Je gebruikt namelijk niet de originele speaker van Nokia (de losse?)?
Heb je het Bose of normale systeem? Indien je de Bose hebt raadt ik je het af om de Nokia via de installatie te doen. Je moet dan altijd de losse speaker gebruiken. Dit zou de dealer moeten weten, of althans de leverancier van de carkit.

Wij maken zelf ook Bluetooth carkits en kan je verzekeren dat dit niet de beste oplossing voor de rex is.

Laat maar weten.
- By GiLa_TeK (ForumGeweldenaar) [nl] Date 02-04-2008 08:29
ik heb idd het bose systeem en gebruik niet de speaker van nokia.

dus wat je zegt is dat het aansluiten op mn bose speakers geen zin heeft?
- By silverspecial (SuperForumposter) [nl] Date 02-04-2008 21:37
Eigenlijk wel ja...dit is een combinatie die eigenlijk met de Nokia kit niet mogelijk is.
Of er moet weer in Mute Interface tussen geplaatst worden die de verstreker functie van de Bose teniet doet tijdens het bellen en muten van de radio.

Dit is wat wij zeggen op onze lijst:

RX8  2003-    With Bose system  68360    Not possible  Not possible  Not possible

Dus raadt je aan om de losse speaker van Nokia te plaatsen ipv de ISO2CAR cable te gebruiken.
- By GiLa_TeK (ForumGeweldenaar) [nl] Date 03-04-2008 09:26
silverspecial:

> Eigenlijk wel ja...dit is een combinatie die
> eigenlijk met de Nokia kit niet mogelijk is.
> Of er moet weer in Mute Interface tussen geplaatst
> worden die de verstreker functie van de Bose teniet
> doet tijdens het bellen en muten van de radio.
>
> Dit is wat wij zeggen op onze lijst:
>
> RX8  2003-    With Bose system  68360    Not
> possible  Not possible  Not possible
>
> Dus raadt je aan om de losse speaker van Nokia te
> plaatsen ipv de ISO2CAR cable te gebruiken.


Maar een mute interface zou het oplossen? Want ik moest 62 euro betalen voor een nokia mutebox. Of is dat niet wat je bedoelt?
- By silverspecial (SuperForumposter) [nl] Date 03-04-2008 18:56
Tja ik weet het niet zeker want weet niet wat je allemaal gekocht hebt...

Een mute interface zorgt er alleen maar voor de dat radio gemute kan worden via de carkit. De nokia heeft dit namelijk niet ingebouwd....maar dan bedoel ik een normale radio en geen Actief Bose systeem. Dit is namelijk alleen mogelijk voor NIET Bose systemen.
De radio gaat muten wanneer je een gesprek maakt? Zo ja dan is het inderdaad een mute interface...maar dat is niet voldoende...
Weet je zeker dat de carkit 100% functioneert qua bellen? Weet wel dat het niet altijd icm met alle Nokia phones goed werkt...I know... gek he?

Ik zou gewoon gaan voor een losse speaker box en als je dat niet wilt en toch per se over de speakers dan is dit de enige oplossing:

Drive & Talk Hi-Fi Soft mute
Mazda Bose system
with seperate amplifier

Het bestel nummer is: 68360

Met deze erbij voor jouw carkit:

Interface Lead adaptor
Nokia Cark 112/126/143/610/616/
810/CK-1W/7W/CK-20W/CK-15W
Line-in / VDA adaptor

Bestel nummer: 68856

Kan die bestellen onder leveranciersnaam: KRAM
Moet goedkoper zijn als de Nokia mute box.

Succes.- By GiLa_TeK (ForumGeweldenaar) [nl] Date 09-04-2008 09:34
nou, het is gedaan, losse speaker van nokia is geinstalleerd, mooi weggewerkt onder stuur, geluid is verassend aardig te noemen, geen mute functie, maar daar heb k dan stuurbediening voor i guess.
Up Topic Techniek en prestaties / Electronica/audio/video / carkit ervaringen gevraagd

Powered by mwForum 2.29.7 © 1999-2015 Markus Wichitill